Pengikut

Jumaat, 28 September 2012

Me with annoying friends ☺

Assalamualaikum for Muslim's and hey to all blogger :) Wah, saya gembira,sedih ahh semua ada. Hihi, thanks for who reading my story about life. Hihi, no matter much :')

Today i just want upload video. Hihi, me and friends. We like 'FUNNY' haha saja-saja okay. That time we like 'BOREDDD -.-' okay memang boring nak mampos. So just see and watch je. Hihi wait ya :')

First video,

video
Hihi :)


video

Before tu pause dulu lagu tau. Hihi, funny je. That's all, bye :)                                                                                        


Ahad, 23 September 2012

1 year 7 monthsary☺

Hello and salam semuanya~ hihi. Hi back blogger. Meh nak update post sikit. Kita nak story mory sikit. Okay today satu hari ni pagi sampai ke petang kita penat sangat. Letih woi rasa nak pengsan je. Today kita pergi rumah my uncle and ada kenduri sikit haa. So kita tolong apa yg patut. Hm jap mau bagi gambar.







Haa tu jela. Malas nak cakap bnyk.

Lastly, nak story pasal kita dan dia. Okay today September 23 2012 kita dengan dia dah 1 year 7 month. Wah cepatnya masa berlalu and now hubungan kitaorang lebih baik daripada dulu. Now kita memang happy sangat dengan dia. So please jgn nak mengada-ngada rosakkan hubungan kitaorang. Klau tak dapatlah hadiah daripada saya :* Kita sayang dia, dia pun sayang kita. SO WHAT? -.- Weh aku nak sambut annvrsry doh. Hmm bila oh? Sampai aku mati haa baru mengada-ngada nak sambut? Hm sedih oh :( Takpe, lain hari, lain masa kita insyallah akan sambut jugak :(
Sayang, thanks for everything okay. Hm aku sayang kau doh. I need you in my life. Without you, my life will sucks. So i always need you. Mama nak perhatian dari papa. Tak lebih punkan :( Hm iloveyousomuchsayang :*

Ahhh sorry not in mood. Kbye :(

Rabu, 19 September 2012

Happy Family ☺

Hey hey and salam semuanya. Eh how are you guys? Fine yah. Okay good. Today kita malas nak taip panjang-panjang. Okay dekt sekolah tadi sumpah boring sangat. So kita dengan kawan apa lagi tangkap gambar ;) Okay jap eh.




















Ni je gambar yg kita upload. Malas nak upload bnyak-bnyak. Dorang semua ni best. Best sangat kawan dgn korang. So hrap tak bergaduh. K lah, tengah malas ni Bye :)

Sabtu, 8 September 2012

Hello,hello and assalamualaikum to all friends :( Hmm today is saturday day. Yeah holiday tapi sekolah ganti jap. Today, sekolah Eyla ada sekolah ganti. So hmm ya bosan nak mati -__________________- So tadi sempat snap dengan kawan untuk hilangkan bosan. Jap eh -,-











Tula gambar yg Eyla sempat snap. I love them :)
Hihi k bye :)


Rabu, 5 September 2012

Petanda menunjukkan jodoh kita ♥

Hey and assalamualaikum ;) Today Eyla nak share something ni. Nak tahu? Silalah baca xD 

Gunakan seluruh pancaindera,Jodoh adalah perkara yang sudah ditetapkan oleh Tuhan yang maha esa. Tetapi bagaimana kita hendak mengetahui dia memang ditakdirkan untuk kita? Tuhan mengurniakan manusia telinga untuk mendengar, mata untuk melihat dan akal untuk berfikir. Jadi gunakan sebaik-baiknya bagi mengungkapkan rahsia cinta yang ditakdirkan. Dua manusia yang rasa mereka dapat hidup bersama dan memang dijodohkan pasti memiliki ikatan emosi, spiritual dan fizikal antara keduanya.

Apabila bersama, masing-masing dapat merasai kemanisan cinta dan saling memerlukan antara satu sama lain. Lalu gerak hati mengatakan, dialah insan yang ditakdirkan untuk bersama. Berikut adalah 10 petanda yang menunjukkan dia adalah jodoh kita ;

1. Bersahaja
Kekasih kita itu bersikap bersahaja dan tidak berlakon. Cuba perhatikan cara dia berpakaian, cara percakapan, cara ketawa serta cara makan dan minum. Adakah ia spontan dan tidak dikawal ataupun kelihatan pelik.

Kalau ia nampak kurang selesa dengan gayanya, sah dia sedang berlakon. Kadang-kadang, kita dapat mengesan yang dia sedang berlakon. Tetapi, apabila dia tampil bersahaja dan tidak dibuat-buat, maka dia adalah calon hidup kita yang sesuai. Jika tidak, dia mungkin bukan jodoh kita.

2. Senang atau selesa bersama
Walaupun kita selalu bersamanya, tidak ada sedikit pun perasaan bosan, jemu ataupun tertekan pada diri kita. Semakin hari semakin sayang kepadanya. Kita sentiasa tenang, gembira dan dia menjadi pengubat kedukaan kita.

Dia juga merasainya. Rasa senang sekali apabila bersama. Apabila berjauhan, terasa sedikit tekanan dan rasa ingin berjumpa dengannya. Tidak kira siang ataupun malam, ketiadaannya terasa sedikit kehilangan.

3. Terima kita seadanya
Apapun kisah silam yang pernah kita lakukan, dia tidak ambil peduli. Mungkin dia tahu perpisahan dengan bekas kekasihnya sebelum ini kita yang mulakan.

Dia juga tidak mengambil kisah siapa kita sebelum ini. Yang penting, siapa kita sekarang. Biarpun dia tahu yang kita pernah mempunyai kekasih sebelumnya, dia tidak ambil hati langsung. Yang dia tahu, kita adalah miliknya kini.

Dia juga sedia berkongsi kisah silamnya. Tidak perlu menyimpan rahsia apabila dia sudah bersedia menjadi pasangan hidup kita.

4. Sentiasa jujur
Dia tidak kisah apa yang kita lakukan asalkan tidak menyalahi hukum hakam agama. Sikap jujur yang dipamerkan menarik hati kita. Kejujuran bukan perkara yang boleh dilakonkan. Kita dapat mengesyaki sesuatu apabila dia menipu kita.

Selagi kejujuran bertakhta di hatinya, kebahagiaan menjadi milik kita. Apabila berjauhan, kejujuran menjadi faktor paling penting bagi suatu hubungan.

Apabila dia tidak jujur, sukar baginya mengelak daripada berlaku curang kepada kita. Apabila dia jujur, semakin hangat lagi hubungan cinta kita. Kejujuran yang disulami dengan kesetiaan membuahkan percintaan yang sejati. Jadi, dialah sebaik-baik pilihan.

5. Percaya Mempercayai
Setiap orang mempunyai rahsia tersendiri. Adakalanya rahsia ini perlu dikongsi supaya dapat mengurangkan beban yang ditanggung.

Apabila kita mempunyai rahsia dan ingin memberitahu kekasih, adakah rahsia kita selamat di tangannya? Bagi mereka yang berjodoh, sifat saling percaya mempercayai antara satu sama lain timbul dari dalam hati nurani mereka.

Mereka rasa selamat apabila memberitahu rahsia-rahsia kepada kekasihnya berbanding rakan-rakan yang lain. Satu lagi, kita tidak berahsia apa pun kepadanya dan kita pasti rahsia kita selamat. Bukti cinta sejati adalah melalui kepercayaan dan kejujuran. Bahagialah individu yang memperoleh kedua-duanya.

6. Senang Bekerjasama
Bagi kita yang inginkan hubungan cinta berjaya dan kekal dalam jangka masa yang panjang, kita dan dia perlu saling bekerjasama melalui hidup ini. Kita dan kekasih perlu memberi kerjasama melakukan suatu perkara sama ada perkara remeh ataupun sukar.

Segala kerja yang dilakukan perlulah ikhlas bagi membantu pasangan dan meringankan tugas masing-masing. Perkara paling penting, kita dan dia dapat melalui semua ini dengan melakukannya bersama-sama.

Kita dan dia juga dapat melakukan semuanya tanpa memerlukan orang lain dan kita senang melakukannya bersama. Ini penting kerana ia mempengaruhi kehidupan kita pada masa hadapan.

Jika tiada kerjasama, sukar bagi kita hidup bersamanya. Ini kerana, kita yang memikul beban tanggungjawab seratus peratus. Bukankah ini menyusahkan?

7. Memahami diri kita
Bagi pasangan yang berjodoh, dia mestilah memahami diri pasangannya. Semasa kita sakit dia bawa ke klinik. Semasa kita berduka, dia menjadi penghibur. Apabila kita mengalami kesusahan, dia menjadi pembantu. Di kala kita sedang berleter, dia menjadi pendengar.

Dia selalu bersama kita dalam sebarang situasi. Tidak kira kita sedang gembira ataupun berduka, dia sentiasa ada untuk kita.

Dia juga bersedia mengalami pasang surut dalam percintaan. Kata orang, ‘lidah sendiri lagikan tergigit, inikan pula suami isteri’. Pepatah ini juga sesuai bagi pasangan kekasih.

Apabila dia sentiasa bersama kita melalui hidup ini di kala suka dan duka, di saat senang dan susah, dialah calon yang sesuai menjadi pasangan hidup kita.

8. Tampilkan kelemahan
Tiada siapa yang sempurna di dunia. Tipulah jika ada orang yang mengaku dia insan yang sempurna daripada segala sudut.Pasti di kalangan kita memiliki kelemahan dan keburukan tertentu. Bagi dia yang bersedia menjadi teman hidup kita, dia tidak terlalu menyimpan rahsia kelemahannya dan bersedia memberitahu kita.Sudah tentu bukan senang untuk memberitahu dan mengakui kelemahan di hadapan kekasihnya. Malah, dia tidak segan mempamerkan keburukannya kepada kita.

Misalnya, apabila dia bangun tidur ataupun sakit dan tidak mandi dua hari, dia tidak menghalang kita daripada melawatnya. Apabila kita dan dia saling menerima kelemahan dan sifat buruk masing-masing, memang ditakdirkan kita hidup bersamanya.

9. Kata hati
Dengarlah kata hati. Kadangkala, manusia dikurniakan Tuhan deria keenam yang dapat mengetahui dan memahami perasaan pasangannya.Dengan deria batin ini juga kita dapat saling tahu perasaan masing-masing. Kita dan dia juga dapat membaca fikiran antara satu sama lain dan dapat menduga reaksi dan tindak balas pada situasi tertentu.

Apabila kita yakin dengan pilihan hidup kita, tanyalah sekali lagi. Adakah dia ditakdirkan untuk kita? Dengarlah kata hati dan buatlah pilihan. Serahlah segalanya pada ketentuan yang maha berkuasa.

10. Mimpi
Jodoh dan pertemuan semuanya di tangan Tuhan. Manusia hanya perancang di pentas dunia ini dan skripnya ditulis oleh yang maha esa. Adakalanya, dalam memainkan peranan sebagai pelakon, diberi petunjuk melalui mimpi.Mimpi memang mainan tidur, tetapi apabila kita melakukan sembahyang Istikharah dan memohon supaya Tuhan memberikan petunjuk, insya-Allah dengan izinnya kita mendapat mimpi petunjuk. Jika dia pilihan kita, buatlah keputusan sebaiknya.

Jika tidak, tolaklah dia dengan baik. Semua yang kita lakukan ini adalah bagi mendapatkan kebahagiaan hidup di dunia. Ingatlah, nikmat di dunia ini hanya sementara. Nikmat di akhirat adalah kekal selamanya.



“ Manusia merancang, Allah menentukan..”

Selasa, 4 September 2012

Hi☺

Assalamualaikum and say hello to Malaysia xD Hikhik okay today a bored day actually. Yeah, I dont know what I can story for you guys. Dahaga pulak haha -.- Hmm meh sini kita nak story mory jap. About? Secret :) Firstly, 'CECEP' comel. Thats my cat name. Sec, I love to my family,ehemehem and friends. Thanks guys :* Third, Thanks to allah cause untill now i can breath and masih hidup di muka bumi ini. Sesungguhnya Allah itu maha adil. Thanks god :') Fourth, Ehemehem eh janganlah tersenggih awak *joke. Who's Muhammad Izrul Sukry? Who's that? Umat islam? Of cause -.- But who's to me? Alaaa dia tu, Eh tak tahu ke sape dia? Alaa penyanyi tu *sangat -___- Alaaa my annoying fighter. Tak kenal jugak? Alaaa my BUNCITTTTTTT. Tak kenal jugak? Alaa barney kita tu. Tak kenal? Alaaa dia bantal busuk kita and dia busuk kita. Tak? Ish ketuk jugak korang ni. Okay jujur. Muhammad Izrul Sukry adalah insan yang saya sangat sayang dan cinta. Dia juga dalam sebahagian dalam hidup saya. Dia amat bererti untuk saya. Dia adalah penyeri dalam hidup saya. Dialah izrul. Bagi saya, Dia segala-gala buat saya. Kerana dia, saya telah berubah menjadi seorang insan yang *NO COMMENT*. Saya sayang dia. So yang diluar sana tolong jangan nak rosakkan hubungan kami. Jangan kacau dia and tolong jangan amik dia dari saya please :( *buatmukacomel ;) Tolong juga jangan rampas saya dari dia. Hikhik ;) Now kami dah 1 year 6  month. Okay aku saya relay ni. Harap impian aku menjadi realiti. Alaa kita nak kekal dengan dia sampai bila-bila :D Kita sayang monyet kita ni. Dia ni sweet,caring,funny,baik,comel mcm kita,jahat -.- Yes dia memang jahat :( Kita benci dia! Eh no way, benci tanda sayang :) So kita memang sayang dia ni. Awak, kita sayang awak. Ingat awak busuk kita, awak kepunyaan kita. Please remember that. Remember our sweet memory :') Kita selalu ingat semua ni. Jujur kalau ada yang kita tak tahu. Awak even kita marah tapi hati kita tetap untuk awak. Kita sayang awak. Please, percayakan kita. Ya memang kita ni kuat jealous. Kita jealous sebab kita taknak hilang awak. Awak tu dala ishhh not badla. Tapi please jangan menggatal :'( Ehem eehem awak, I leave you, eh terbalik. I love you awak :* Sayang dia.

Uuuii okay, no idea. So bye :)

Before that kita ada lagu jap. Naah dengar


 Cinta kita  

Best lagu ni. Sedihhhhhhhhhhhhhhhh :')