Pengikut

Rabu, 24 Oktober 2012

1 year 8 month

Hey eyla here! Miss me? Awhh miss you to blog. Okay, tengah bosan so saja nak post jap about relationship me and him. Okay semalam anniversary eyla dengan dia. Wow tak percaya. Sayang, i'm really love you. Even we always fight,tuduh menuduh tapi tu perkaka normal ah kan. Kita sayang awak. Kita mintak maaf kalau perangai kita ni menjadi-jadi. Terima kasih sebab tahan dengan perangai kita. Tapi ingat kita buat semua ni sebab kita sayang awak.
Izrul, kita happy sangat sebab awak selalu dekat sisi kita even awak busy dengan spm. Tapi kita try supaya tak ikutkn perasaan. Sayang, kita mintak maaf kalau selalu sakitkan hati awak,marah-marah,pening layan perangai kita. I'm sorry b :( Pa, ya i miss old you. I miss memories 2011. I miss old us like 2011 when we're togehter. I MISS EVERYTHING ABOUT US SAYANG :(. Sayang, please dont leave me. Kita pernah mimpi macam tu and pernah cakap dekat awak then awak cakap tu cuma mainan tidur and tak pernah terjadi. So kita harap, tu hanya sekadar mimpi,mainan tidur sahaja. I need you in my life. I miss you badly. Please, i want met you,spend time with you. Hmm miss you badly baby :(
Hmm happy anniversary sayng. Kita harap, hubungan seterusnya lebih baik dari sebelum ni. I love you so much :*

Okay, bye!

Rabu, 17 Oktober 2012

I dont be like this :'(

Hey readers :( How are you? Fine yah? Okay good :3 Okay today nak story story sikit. It's all about US just me and him :( How my relationship? I dont know. It's killing to me. Why? Cause he already say I LEAVE YOU :( Whattheeeeeee! It's okay, i know who i am. Mesti semuanya salah akukan? Haa semuanya salah aku pun. Sebab aku mungkir? No no...you already broke your promise :(
Sayang, please what should i do? You tahukan i tak boleh hidup tanpa you. My life sucks without you. You make me in love with you. You already know right? Please, i never let you go and you should know sayang :'( And how long to be like this? Everyday i just can get hurting,crying,mad :'( How long? Untill my last breath? Sayang, you know what i'm talking about? It's about us baby. Tahu tak I just want old you. Time 2011. You're perfect :) Now? Hmm i dont know. Tak habis-habis cakap itu ini. Sayang, tak lama lagi anniversary kita right? I hope, this tuesday, we can meet and wish anniversary togehther. I hope :')
Awak, please be honetly if you have someone guy. Ya, i know you have it. So, please please please :'( Kita tak mintak lebih punkan? Hmm sayang, kita nak contact awak tapi kita nak tunggu awak contact kita,pujuk kita and macam-macam. I need you in my life. Without you my life just haven't  nothing. I love you so much cupcake,. Yes, i do cupcake. And i'm sorry for everything :'( Dont leave me okay? Please dont leave me :'(

Hmm okay, i will come back again. Just that's for today. Bye!

Jumaat, 28 September 2012

Me with annoying friends ☺

Assalamualaikum for Muslim's and hey to all blogger :) Wah, saya gembira,sedih ahh semua ada. Hihi, thanks for who reading my story about life. Hihi, no matter much :')

Today i just want upload video. Hihi, me and friends. We like 'FUNNY' haha saja-saja okay. That time we like 'BOREDDD -.-' okay memang boring nak mampos. So just see and watch je. Hihi wait ya :')

First video,

Hihi :)




Before tu pause dulu lagu tau. Hihi, funny je. That's all, bye :)                                                                                        


Ahad, 23 September 2012

1 year 7 monthsary☺

Hello and salam semuanya~ hihi. Hi back blogger. Meh nak update post sikit. Kita nak story mory sikit. Okay today satu hari ni pagi sampai ke petang kita penat sangat. Letih woi rasa nak pengsan je. Today kita pergi rumah my uncle and ada kenduri sikit haa. So kita tolong apa yg patut. Hm jap mau bagi gambar.







Haa tu jela. Malas nak cakap bnyk.

Lastly, nak story pasal kita dan dia. Okay today September 23 2012 kita dengan dia dah 1 year 7 month. Wah cepatnya masa berlalu and now hubungan kitaorang lebih baik daripada dulu. Now kita memang happy sangat dengan dia. So please jgn nak mengada-ngada rosakkan hubungan kitaorang. Klau tak dapatlah hadiah daripada saya :* Kita sayang dia, dia pun sayang kita. SO WHAT? -.- Weh aku nak sambut annvrsry doh. Hmm bila oh? Sampai aku mati haa baru mengada-ngada nak sambut? Hm sedih oh :( Takpe, lain hari, lain masa kita insyallah akan sambut jugak :(
Sayang, thanks for everything okay. Hm aku sayang kau doh. I need you in my life. Without you, my life will sucks. So i always need you. Mama nak perhatian dari papa. Tak lebih punkan :( Hm iloveyousomuchsayang :*

Ahhh sorry not in mood. Kbye :(

Rabu, 19 September 2012

Happy Family ☺

Hey hey and salam semuanya. Eh how are you guys? Fine yah. Okay good. Today kita malas nak taip panjang-panjang. Okay dekt sekolah tadi sumpah boring sangat. So kita dengan kawan apa lagi tangkap gambar ;) Okay jap eh.




















Ni je gambar yg kita upload. Malas nak upload bnyak-bnyak. Dorang semua ni best. Best sangat kawan dgn korang. So hrap tak bergaduh. K lah, tengah malas ni Bye :)

Sabtu, 8 September 2012

Hello,hello and assalamualaikum to all friends :( Hmm today is saturday day. Yeah holiday tapi sekolah ganti jap. Today, sekolah Eyla ada sekolah ganti. So hmm ya bosan nak mati -__________________- So tadi sempat snap dengan kawan untuk hilangkan bosan. Jap eh -,-











Tula gambar yg Eyla sempat snap. I love them :)
Hihi k bye :)


Rabu, 5 September 2012

Petanda menunjukkan jodoh kita ♥

Hey and assalamualaikum ;) Today Eyla nak share something ni. Nak tahu? Silalah baca xD 

Gunakan seluruh pancaindera,Jodoh adalah perkara yang sudah ditetapkan oleh Tuhan yang maha esa. Tetapi bagaimana kita hendak mengetahui dia memang ditakdirkan untuk kita? Tuhan mengurniakan manusia telinga untuk mendengar, mata untuk melihat dan akal untuk berfikir. Jadi gunakan sebaik-baiknya bagi mengungkapkan rahsia cinta yang ditakdirkan. Dua manusia yang rasa mereka dapat hidup bersama dan memang dijodohkan pasti memiliki ikatan emosi, spiritual dan fizikal antara keduanya.

Apabila bersama, masing-masing dapat merasai kemanisan cinta dan saling memerlukan antara satu sama lain. Lalu gerak hati mengatakan, dialah insan yang ditakdirkan untuk bersama. Berikut adalah 10 petanda yang menunjukkan dia adalah jodoh kita ;

1. Bersahaja
Kekasih kita itu bersikap bersahaja dan tidak berlakon. Cuba perhatikan cara dia berpakaian, cara percakapan, cara ketawa serta cara makan dan minum. Adakah ia spontan dan tidak dikawal ataupun kelihatan pelik.

Kalau ia nampak kurang selesa dengan gayanya, sah dia sedang berlakon. Kadang-kadang, kita dapat mengesan yang dia sedang berlakon. Tetapi, apabila dia tampil bersahaja dan tidak dibuat-buat, maka dia adalah calon hidup kita yang sesuai. Jika tidak, dia mungkin bukan jodoh kita.

2. Senang atau selesa bersama
Walaupun kita selalu bersamanya, tidak ada sedikit pun perasaan bosan, jemu ataupun tertekan pada diri kita. Semakin hari semakin sayang kepadanya. Kita sentiasa tenang, gembira dan dia menjadi pengubat kedukaan kita.

Dia juga merasainya. Rasa senang sekali apabila bersama. Apabila berjauhan, terasa sedikit tekanan dan rasa ingin berjumpa dengannya. Tidak kira siang ataupun malam, ketiadaannya terasa sedikit kehilangan.

3. Terima kita seadanya
Apapun kisah silam yang pernah kita lakukan, dia tidak ambil peduli. Mungkin dia tahu perpisahan dengan bekas kekasihnya sebelum ini kita yang mulakan.

Dia juga tidak mengambil kisah siapa kita sebelum ini. Yang penting, siapa kita sekarang. Biarpun dia tahu yang kita pernah mempunyai kekasih sebelumnya, dia tidak ambil hati langsung. Yang dia tahu, kita adalah miliknya kini.

Dia juga sedia berkongsi kisah silamnya. Tidak perlu menyimpan rahsia apabila dia sudah bersedia menjadi pasangan hidup kita.

4. Sentiasa jujur
Dia tidak kisah apa yang kita lakukan asalkan tidak menyalahi hukum hakam agama. Sikap jujur yang dipamerkan menarik hati kita. Kejujuran bukan perkara yang boleh dilakonkan. Kita dapat mengesyaki sesuatu apabila dia menipu kita.

Selagi kejujuran bertakhta di hatinya, kebahagiaan menjadi milik kita. Apabila berjauhan, kejujuran menjadi faktor paling penting bagi suatu hubungan.

Apabila dia tidak jujur, sukar baginya mengelak daripada berlaku curang kepada kita. Apabila dia jujur, semakin hangat lagi hubungan cinta kita. Kejujuran yang disulami dengan kesetiaan membuahkan percintaan yang sejati. Jadi, dialah sebaik-baik pilihan.

5. Percaya Mempercayai
Setiap orang mempunyai rahsia tersendiri. Adakalanya rahsia ini perlu dikongsi supaya dapat mengurangkan beban yang ditanggung.

Apabila kita mempunyai rahsia dan ingin memberitahu kekasih, adakah rahsia kita selamat di tangannya? Bagi mereka yang berjodoh, sifat saling percaya mempercayai antara satu sama lain timbul dari dalam hati nurani mereka.

Mereka rasa selamat apabila memberitahu rahsia-rahsia kepada kekasihnya berbanding rakan-rakan yang lain. Satu lagi, kita tidak berahsia apa pun kepadanya dan kita pasti rahsia kita selamat. Bukti cinta sejati adalah melalui kepercayaan dan kejujuran. Bahagialah individu yang memperoleh kedua-duanya.

6. Senang Bekerjasama
Bagi kita yang inginkan hubungan cinta berjaya dan kekal dalam jangka masa yang panjang, kita dan dia perlu saling bekerjasama melalui hidup ini. Kita dan kekasih perlu memberi kerjasama melakukan suatu perkara sama ada perkara remeh ataupun sukar.

Segala kerja yang dilakukan perlulah ikhlas bagi membantu pasangan dan meringankan tugas masing-masing. Perkara paling penting, kita dan dia dapat melalui semua ini dengan melakukannya bersama-sama.

Kita dan dia juga dapat melakukan semuanya tanpa memerlukan orang lain dan kita senang melakukannya bersama. Ini penting kerana ia mempengaruhi kehidupan kita pada masa hadapan.

Jika tiada kerjasama, sukar bagi kita hidup bersamanya. Ini kerana, kita yang memikul beban tanggungjawab seratus peratus. Bukankah ini menyusahkan?

7. Memahami diri kita
Bagi pasangan yang berjodoh, dia mestilah memahami diri pasangannya. Semasa kita sakit dia bawa ke klinik. Semasa kita berduka, dia menjadi penghibur. Apabila kita mengalami kesusahan, dia menjadi pembantu. Di kala kita sedang berleter, dia menjadi pendengar.

Dia selalu bersama kita dalam sebarang situasi. Tidak kira kita sedang gembira ataupun berduka, dia sentiasa ada untuk kita.

Dia juga bersedia mengalami pasang surut dalam percintaan. Kata orang, ‘lidah sendiri lagikan tergigit, inikan pula suami isteri’. Pepatah ini juga sesuai bagi pasangan kekasih.

Apabila dia sentiasa bersama kita melalui hidup ini di kala suka dan duka, di saat senang dan susah, dialah calon yang sesuai menjadi pasangan hidup kita.

8. Tampilkan kelemahan
Tiada siapa yang sempurna di dunia. Tipulah jika ada orang yang mengaku dia insan yang sempurna daripada segala sudut.Pasti di kalangan kita memiliki kelemahan dan keburukan tertentu. Bagi dia yang bersedia menjadi teman hidup kita, dia tidak terlalu menyimpan rahsia kelemahannya dan bersedia memberitahu kita.Sudah tentu bukan senang untuk memberitahu dan mengakui kelemahan di hadapan kekasihnya. Malah, dia tidak segan mempamerkan keburukannya kepada kita.

Misalnya, apabila dia bangun tidur ataupun sakit dan tidak mandi dua hari, dia tidak menghalang kita daripada melawatnya. Apabila kita dan dia saling menerima kelemahan dan sifat buruk masing-masing, memang ditakdirkan kita hidup bersamanya.

9. Kata hati
Dengarlah kata hati. Kadangkala, manusia dikurniakan Tuhan deria keenam yang dapat mengetahui dan memahami perasaan pasangannya.Dengan deria batin ini juga kita dapat saling tahu perasaan masing-masing. Kita dan dia juga dapat membaca fikiran antara satu sama lain dan dapat menduga reaksi dan tindak balas pada situasi tertentu.

Apabila kita yakin dengan pilihan hidup kita, tanyalah sekali lagi. Adakah dia ditakdirkan untuk kita? Dengarlah kata hati dan buatlah pilihan. Serahlah segalanya pada ketentuan yang maha berkuasa.

10. Mimpi
Jodoh dan pertemuan semuanya di tangan Tuhan. Manusia hanya perancang di pentas dunia ini dan skripnya ditulis oleh yang maha esa. Adakalanya, dalam memainkan peranan sebagai pelakon, diberi petunjuk melalui mimpi.Mimpi memang mainan tidur, tetapi apabila kita melakukan sembahyang Istikharah dan memohon supaya Tuhan memberikan petunjuk, insya-Allah dengan izinnya kita mendapat mimpi petunjuk. Jika dia pilihan kita, buatlah keputusan sebaiknya.

Jika tidak, tolaklah dia dengan baik. Semua yang kita lakukan ini adalah bagi mendapatkan kebahagiaan hidup di dunia. Ingatlah, nikmat di dunia ini hanya sementara. Nikmat di akhirat adalah kekal selamanya.



“ Manusia merancang, Allah menentukan..”

Selasa, 4 September 2012

Hi☺

Assalamualaikum and say hello to Malaysia xD Hikhik okay today a bored day actually. Yeah, I dont know what I can story for you guys. Dahaga pulak haha -.- Hmm meh sini kita nak story mory jap. About? Secret :) Firstly, 'CECEP' comel. Thats my cat name. Sec, I love to my family,ehemehem and friends. Thanks guys :* Third, Thanks to allah cause untill now i can breath and masih hidup di muka bumi ini. Sesungguhnya Allah itu maha adil. Thanks god :') Fourth, Ehemehem eh janganlah tersenggih awak *joke. Who's Muhammad Izrul Sukry? Who's that? Umat islam? Of cause -.- But who's to me? Alaaa dia tu, Eh tak tahu ke sape dia? Alaa penyanyi tu *sangat -___- Alaaa my annoying fighter. Tak kenal jugak? Alaaa my BUNCITTTTTTT. Tak kenal jugak? Alaa barney kita tu. Tak kenal? Alaaa dia bantal busuk kita and dia busuk kita. Tak? Ish ketuk jugak korang ni. Okay jujur. Muhammad Izrul Sukry adalah insan yang saya sangat sayang dan cinta. Dia juga dalam sebahagian dalam hidup saya. Dia amat bererti untuk saya. Dia adalah penyeri dalam hidup saya. Dialah izrul. Bagi saya, Dia segala-gala buat saya. Kerana dia, saya telah berubah menjadi seorang insan yang *NO COMMENT*. Saya sayang dia. So yang diluar sana tolong jangan nak rosakkan hubungan kami. Jangan kacau dia and tolong jangan amik dia dari saya please :( *buatmukacomel ;) Tolong juga jangan rampas saya dari dia. Hikhik ;) Now kami dah 1 year 6  month. Okay aku saya relay ni. Harap impian aku menjadi realiti. Alaa kita nak kekal dengan dia sampai bila-bila :D Kita sayang monyet kita ni. Dia ni sweet,caring,funny,baik,comel mcm kita,jahat -.- Yes dia memang jahat :( Kita benci dia! Eh no way, benci tanda sayang :) So kita memang sayang dia ni. Awak, kita sayang awak. Ingat awak busuk kita, awak kepunyaan kita. Please remember that. Remember our sweet memory :') Kita selalu ingat semua ni. Jujur kalau ada yang kita tak tahu. Awak even kita marah tapi hati kita tetap untuk awak. Kita sayang awak. Please, percayakan kita. Ya memang kita ni kuat jealous. Kita jealous sebab kita taknak hilang awak. Awak tu dala ishhh not badla. Tapi please jangan menggatal :'( Ehem eehem awak, I leave you, eh terbalik. I love you awak :* Sayang dia.

Uuuii okay, no idea. So bye :)

Before that kita ada lagu jap. Naah dengar


 Cinta kita  

Best lagu ni. Sedihhhhhhhhhhhhhhhh :')

Selasa, 28 Ogos 2012

My Fairytale

Assalamualaikum and hello to you all :) Yeah sihat? Dah mkn? Me? Terlampau sihat. Okay today nak story mory sikit ahh. Eh banyak kot. Ntahla. Firstly, kucing aku gemuk! Berat weh. Haa nola. That's my story. Today, yah today is my... eh what my? My great day :D Eh what a great today eh? Okay today kita jumpa dia. Alaa dia yg comel tu. Eh comel ke? Kita lagi comel ehik :* Alaa yg buncit tu..takkan tak tahu? Okay kita jumpa Izrul :DDD Wah senyum lebar gitu ;) Of cause okay. Bukan Izrul sorang je ada member dia and member kita jugaklah.

Okay kita dengan Iera gerak pergi taman pukul jap bape eh? Ha 7 lebih macam tu. Memang berjam-jam tunggu dua ekor ni sampai. Kita dengan alin ya allah memang tak tentu arah. Tapi ya duduk jelah macam orang bodoh dekat taman tu. Pukul 9 mcm tu kot baru sampai. Ya 2 jamlah duduk dekat situ. Dah naik smua haa pergilah dkat mana tah. Kitaorang pergi alaa tempat tu mcm ada air. Around 9 lebih mcm tu. Lebih kurang mcm tu. Mcm air terjunla mcm tu jgak.    Dah sampai smua haa pergila pondok dekat situ dengan menikmati alam flora dekat situ haha :P Then makanlah dekat situ. Alaa konon pagi so makan nasi lemak. Sedap tapi pedas :3

After makan smua ya kita dengan dia jalan-jalan mcm tk tentu arah. Pusing satu kawasan. Yg paling kita benci time naik bukit. Ya allah boleh semput aku naik. Naiklah dekat situ tengok kawasan dekat situ ya best jugaklah tapi banyak nyamuk dan pelbagai binatang dekat situ. Kita luangkan masa jap dengan dia. Yelah jumpa bukan selalu. Kalau dekat haa memang eveyrday kitaorang jumpa hmm :( Bestlah jugak jalan dekat situ. Aman je oh ;) Tapi yg paling hihi kita terseliuh sikit. Memang best. Time tu nak pergi balik dekat pondok kitaorang. Yg pelik kita pndang bawah tapi boleh jatuh. Memang tak boleh jlan so dengan hati yg baik dia tolong angkat kita. Hihi kesian dia :P Pergi dengan balik dia angkat kita hihi ;)
Dah sampai smua..yah dia berpeluh gila babi mcm orang dah mandi sebab dukung kita. Maklum kita berat :( Kesian dia so yah dia pun mandilah sngai dekat situ. Dengan kesejukan haha. Kita,alin and mat tengok je dia. Adalah jugak macam orang terencet akal haha sumpah kelakar oh :P

Time dia mandi kita borak dengan 2 ekor ni alin and mat. Borak pasal hubungan kita dengan si nakal tu. Borakla, story, luahkan smua. Tengah borak tu eyla mcm fikir somethinglah. Time dorang ckap eyla fkir je. Yah actually Izrul ni memang baik orangnya. Siapa yg dekat je kenal dia mcm mana. Tapi kalau dah mengamuk, dunia ni mcm ya allah pening -___- Time dorang bagi motivasi tu cehh haha adalah jugak salah eyla. Hmm :(

Dah borak and baik baik dengan Izrul kita happy jugaklah. Ntahlah tetiba rasa happy pulak :D Ssshhh jgn bagitahu dia ;) Hmm masa pun tak cukup sebab mat ntah kena balik awal. Maybe ada hal tu kot. So dalam kreta yah boraklah dengan izrul. Gurau,usik dia smua hee bestlah kacau dia ni. Lagi-lagi gaduh dengan dia. Ya allah kitaorang gaduh jgn cakap mcm kita dengan dia jarak jauh padahal sebelah je. Haa yg alin dgn mat menyirap je sebab kitaorang memekak HAHA padan muka :P

Around 2 mcm tu dah sampai. Yeah memang taknak balik oh tapi nak buat macam mana. Terpaksa -_____- Tapi yg paling sedih no have picture. Ishhh -__________- Nak je culik dia then haa tangkaplah puas-puas haha :P Taklah, tak jahat macam tu pun. So ya salam dia smua then baliklah rumah and dia pun dah balik. Okay sedih tahu tak :'(

Eh kita lupa pulak....august 26 is my birthday. So happy birthday to me :) Btw thanks yg wish my birthday. Lagi-lagi Izrul,family and friends. Thanks korang. Sayang korang :') Nanti kita bagi ampau je. Duit takde haha :P Okay kita cuma nak cakap thanks for my love Izrul, iera and mat for today. It's having fun today. Hihi seriously tak tipu. Bak kata Mat..birthday manada sambut dekat tepi sungai dengan alam flora. Kitaorang berempat je yg sambut dekat situ. Yeah the best haha :D Thanks a lot tau. And thanks for my annoying love hee thank you sayang. Ya best sangat gaduh dengan awak,cakar sana sini and mcam-mcam. Haha sorry kalau ada luka tu. Well me :D I love you my love. Muahh :*

Hmmm okayla. That's all for today. Tunggu post Eyla yg lain nanti. Hihi kbye ;)


Khamis, 23 Ogos 2012

Anniversary ♥

Assalamualaikum and hey to all muslims :) Today raya yang kelima. Uuuii sekejap je masa tu kankan. Eyla tak tahu nak post apa. Tapi harini august 23 right? Haa okay today is our anniversary eyla and izrul. So dah genap 1 years 6 month. Auuww rasa sekejap je :) I like it. Even we have a many problem but kitaorang banyak bersbar dengan melalui semua ni. Actually, sekarang ni kitaorg tgah gduh. Sobsob sedih bangat :'( Yela ingatkan happy tapi hmm nak buat macam mana. It's my mistake again. Hmm :'(

Apa pun happy anniversary for 1 years 6 month. My love is perfectly for you. I just want you. I'm sorry what i've done to you. I just want you to know i love you so much. I never let you go. You is my mine. NEVER!  I never thought I'd fall in love but i fell in love with you. I never thought that love could be so sweet,so kind,so true i love you for the things you do. You make my life worthwhile, I love the way you look at me but most of all i love your smile. Hope we can stay forever. Hikhik I love you so so so and much. Lebiuu, muahhh :*

Okay, kita stop dekat sini, Tak tahu nak cakap apa lagi. So jumpa next time. Kbye :)


Khamis, 16 Ogos 2012

Birthday Girl and Buka Puasa With My Friends and My Love ♥

Assalamualaikum and hello everybody, Sorry lama tak mengupdate. No have time to update ni. Mesti bosan bila baca yg entry sama je kankan :) Anyway pejam celik ramadhan pun nak berakhir. So sad :'> Sekejap je masa tu. Yay! Raya is coming :D Dapat makan kuih raya,dapat duit raya and most important is mintak maaf kepada sesiapa andai kita pernah buat kesalahan. Hee kita memang banyak buat salah dekat family,husband and friends. So Eyla nak mintak maaf andai kata eyla pernah buat salah to my family,husband and friends. I'm sorry to all my mistake to you guys. Ohoh semalam birthday kawan kita. Nak tahu sapa? Tak payahla. Nak tahu jugak? K sabar jap.


Haa tula birthday gegirl semalam. Haih dah besar kawan aku sorang ni. Dah tua pun kaukan :P Oh lupa nama budak ni Iera. Haa semalam birthday dia tau. Smlm memang dia dapat hadiah paling best. Haha anyway happy birthday beruk. Nanti lepas raya aku bagi present dkat kau okay. Btw sorry semalam. Semua tu aku yg rancang. Best tak kena paling tepung semalam? Haha aku dah lama tak kenakan orang and paling tepung.Weh apa rasa dia eh? Aku mana pernah kena baling tepung ni. Haa peace :D Tapi yg paling tak puas hati kenapa aku yg paling kena byk tepung dri kau. Haih sabar jela. Thanks to Ain,Aliya,Akma, and Nana sebab plan aku dah menjadi nd thanks jugak kenakan budak ni. Haha semalam happy jugaklah. Haa ada gmbr ni. Jap.





Haa tula gmbar yg dpat semalam. Comel jekan muka kitaorang. Haha thanks to myself sbb dpat jugak kena. Memang kesian sgt aku smlm. Takpe tnggu birthday korang pulak lepas ni. Memang aku baling cukup-cukupnya :P Hihi.

Next chapter. Ceh haha k this about buka puasa with my friends and with my tayang kita. Mnggu lepas Eyla buka puasa dengan kawan-kawan. Kononya nak buka puasa sama-sama satu kelas tapi haih sikit je yg datang. Kitaorang buka dekat area serendah je, Malas nak jauh-jauh. Haa ada gmbr tpi cuma kita dgn bff je. Yg lain takde. Hihi sorry :)


Kita dh cakap kita dgn bff kita je. Yg lain tak dpat. Haa tula kita dgn kakak kita :* Comel tak? Comelkan. Haha perasan much. Okay kitaorang just makan chicken chop je time tu. Bestlah jugak even eyla tgh sakit time tu. Tapi kuatkan juga tenaga tu. Hihi setahun sekali jekan nak buka puasa toghether right. Haa tnggu next year pulak.

Last chapter. Semalam kita buka puasa dengan tayang kita tau. Tapi semalam tak seberapa sangat sebab gaduh. Hmm so tak happy and paling sedih ingatkan nak happy,manja-manja,take picture togehter tapi haih tak mengizinkan. Tula eyla geram,sedih,nangis semalam. Hmm tak apa. Next year ada lagi. Harap more better than this year. Hope :( So tak ada gambar pun kita dengan tayang kita semalam. Hmm apepun kita happy sebab dapat jumpa dia jugak and buka togehter. Thanks sayang sebab sanggup datang sini. I hate you but iloveyou baby :* Sayang awak sangat sangatttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttt okay. Hehe lebiuu buncit ;)
Okaylah that's all for today. Tnggu post kita okay. Bye. Selamat hari raya aidilfitri to everybody :)

Khamis, 2 Ogos 2012

♥ . ♥


Hey and assalamualaikum Guys/Readers. Haih tak boleh tidurla. Kejap lagi kena bangun then ada TRIAL EXAM :o Haih go to sleep Eyla. Dah lewat ni. Actually tengah bosan sangat-sangat. So before tu saja nak update untuk suka-suka. Oh kenapa Eyla letak gambar ? Actually Eyla ada azam baru for this year. Memang dah lama Eyla nak berazam cuma kena betul-betul. So azam Eyla adalah NAK PAKAI TUDUNG :') Hewhew tula azam Eyla. So bulan yang mulia ni Eyla nak kutip pahala,nak buang dosa. Yeah berubah dalam diri seseorang perlulah ada untuk berazam dan yakin dengan diri sendiri. Tkpayah nak cari glamour sangatlahkan. Hamboi -__- Yeah tudung tudung :D Setiap wanita haruslah menutup auratnya supaya ia tidak terdedah sana sini. Kerana lelaki suka teman hidup dia memakai tudung. So kepada saudari di luar sana cepat-cepatlah kamu menutup aurat. Mesti menjaga aurat kita. Tidak boleh terdedah. Apabila anda tidak menutup aurat walaupun sedikit dalam akhirat nanti anda akan dapat balasan kelak. Hidup di dunia ini hanyalah sementara sahaja. Hidup dan mati kita tak mampu merancang. Allah yang menentukan segala-galanya. Sehelai rambut anda akan terima setimpalnya. Haa kan dah ceramah ni. Hihi jangan terasa pulak ;)

Actually Eyla berubah ni pun ada hikmahnya. Ni semua dari baby kita. Izrul :D Ya dialah yang nasihatkan Eyla supaya menutup aurat dan bagai ni smua. So alhamdulillah azam Eyla yang telah berabad telah pun dicapai. See nampak tak? Comelkan :P Haha puji diri sendiri pulak dah. Seluruh badan kita ni hanya pinjam sahaja. So kita perlulah gunakan dengan benda yang elok sahaja. Ni semua dari pinjaman oleh Allah swt. Kita patut bersyukur ke hadrat ilahi kerana kita hidup normal tak seperti sesetengah orang yang cacat cela sana sini. Kita patut bersyukur dengan semua ni.Allah yang jadikan kita macam ni so berterima kasihlah kepada-Nya. Eh tak salahkan Eyla sebagai umat islam tolong untuk memberitahu benda yang benar. Eyla bukan nak tunjuk berlagak okay. This is me suka bantu membantu. Dapat pahala.

Haih hmmm actually tengah rindu dia sangat-sangat. Kenapalah perlu ada masalah lagi! Eee dari dulu sampai skrg ada je. Arrghh! Kena banyak bersabar kerana ni semua ujian daripada allah. So kena terima dengan hati yang ikhlas. Ya allah rindunya Eyla dekat dia. Walaupun tengah gaduh tak semestinya tak sayang and bencikan dia. Seharusnya ia adalah pengajaran buat kita supaya tidak mengulangi kesilapan yang sama. Hmm sobsob :( Sayang, I really miss you so much. Please forgive me :'( I hope that. Now tak dapat txt selalu,manja,ketawa,usik,and mcm-mcm lgi. Hmm bila teringat kena kita yang tahun lepas yeah memang best. Lagi-lagi first kita kenal. Memang sehari tak sah text. Setiap hari text ern. Sweet selalu. Yah the best memories. Tak mcm sekarang happy pun happy tpi bila dah happy kejap lagi adalah masalah dan berlaku peperangan. Awak setiap masa,saat,hari kita tunggu je txt dari awak, call dri awak tpi harapan kita tak menjadi. Paling tidak pun kita text awak then reply pun mcm nak tknak je. Hmm its okay awak. Kita tengah cuba bersabar dn jgn terlalu ikutkan perasaan. Kan awak kan :')

Setiap hari kita tunggu,rindu,nangis dekat awak. Merana pulak bila awak takde disamping kita. Tapi takpe bila awak tak ada,kita adakan awak disisi kita. Hihi :D Eh awak tak lama lagi birthday kita. Harap awak tak lupalah ern. Kita berharap time birthday kita boleh sambut dengan awak. Teringin sangat awak. Kita nak habiskan sisa waktu kita untuk awak. Harap awak fahamlah ern. I love you so much. :'(

Haa okay bantal Eyla dah panggil untuk tidur. Mata pun dah mcm apa. So thats all for today. Nak tidur. Hee k bye :)

Rabu, 1 Ogos 2012

AUGUST ♥

Hey,Assalamualaikum to Guys/Readers :) Sebelum tu nak tanya,how are you guys? Sihat? Puasa tak? Me haa I'm fine and of cause puasa :D Yeah today 12 hari kita berpuasa. Fuhh alhamdullilah. Then tak sabar nak raya. Yay! Haa jam now bulan august? Haa yayaya! Goodbye Julai. Welcome August. So please be nice. Sepanjang bulan July untill now i've got a problem. Huh letih betul nak pkirkannya :( So nila life Eyla skrg. Eh  tak lama lagi birthday Eyla. So harap this month,time birthday aku nak smbut dgn dia. And I hope hubungan kitaorang berkekalan. Walau apa pun nak sambut birthday dengan dia! Arghh nak jugak,nak jugak :D Yeah now busy and stress psal trial ni. Haih bape bulan lagi PMR then habis skola. Haa hehe so ya memang busy. Nak buat cane ern. Eh what should I say now? Haih no idea to post. So thats all for today. Kbye :)

Sabtu, 21 Julai 2012

Ramadhan Al-Mubarak :)

Assalamualaikum and selamat sejahtera semua :)

Haa today yang tak sabar-sabar buat umat islam. BERPUASA :) Ramadhan is coming :D Yay! Happykan. nd today buat umat islam untuk puasa. Eyla pun happy sangat sebab dah sampai pun bulan ramadhan. Bulan yang mulia. Haa Eyla harap dapatlah penuhkan puasa Eyla. Kalau tak boleh haih faham-faham jela. Perempuan ern. And and untill now Eyla dgn dia together. Harap sampai bila-bila hubungan kita orang ni. Puasa pun puasa jugak tapi kena study sebab trial dah nak dekat. Kita mangsa PMR :o So nervous. Takpe takpe. Kena study hard jugak. Lepas tu hoore! Raya dah. Haha tengok aku ni raya je tahu. Maklumlah dpat pergi rumah sedara-mara,duit raya. Haih tak tahu nak ckap apa. Blurr -__-
So kepada umat islam, Selamat menyambut bulan ramadhan. Kita berpuasa hanya sekali setiap tahun dan raya pun sekali setiap tahun. So bulan yang mulia ni kita selalulah mengamalkan perkara yang baik,beribadat. Dan jauhkanlah dari perkara yang tidak baik. Amin. K byebye :)

Isnin, 16 Julai 2012

A LOVE SONG ♥

If this were a movie
the title would be love story
starting with a scene
which I want you to speak now
that I'm yours
but you told me that
you already have somebody to love
how could you?

Baby
When you're gone
I wish you were here
so I can tell you that
I love you like a love song

My love
please open your eyes
because that should be me
to be your wife
and we don't need to look for
the price tag
as this love is ours

You know you belong with me
but you deny it
I love the way you lie
but please never say never to our love
and I want you to know,that
I love you just the way you are

If today were a fairytale
For the rest of my life
I want to remember the story of us
and I want this love
to be my endless love

Isnin, 9 Julai 2012

In My Life ♥

Dimulakan bismillahirahmannirahim dan assalamualaikum semuanya


Hello guys. Whooo dah lama tak update blog. Kesian dia dah berhabuk dah. Mehh nak lap sikit :3 Haha stop merepek okay. Haa korang sihat? Me? Alhamdullilah sihat. Sorry kekadang malas nk update. Malas malas dan malas. Lumrah hidup and tak boleh buang perangai MALAS tu ern ern :) Okay today kita nka cerita apa eh? Haa nak nak nak. Okay nak story 3 benda. First about kem ibadah,nasib malang and my married. Cehh married gitu :)

First first meh mau habak pasai Kem Ibadah. Whoahh kem tu jalankan selama 2 hari je. Emm sekejap je ern. Okay nak cerita ni. First dtg sekolah ala ala melayu terakhir dgn baju kurung,tudung. Memanglah wajib ern. Sampai sana dalam pukul bape tah tapi petang pendaftaran. Lepas pendaftaran tu masuk surau sekolah then duduk macam orang bodoh jap. Dengarlah ceramah dari pengetua sekolah. After dah ceramah semuanya haa bermulah kem tu di jalankan. Mula-mula ustaz tu kenalkan diri smua. Lepas tu ustaz tu pecahkan beberapa kumpulan. Me masuk kumpulan Madagaskar. Agak pelik ern group dyla. Nak buat mcm mana terima jelah. Dalam group tu 4 laki 5 perempuan. Dalam program ni mcm2 aktiviti kita orang buat. Dyla bagitahu mana yang ingat jelah eh. Ada Jom Hafaz Dengan Makna,Latih Tubi,Cabaran TAQ,Al-Quran Team Challenge,and  Al-Quran Mind-Mapping. Selama program ni berjalan alhamdullilah adalah jugak Dyla dapat cara-cara menghafal ayat-ayat hafazan. Then yg paling best time yg tepuk-tepuk apa tah. Memang best and kelakar. Memang seronoklah and tak rugi masuk kem tu. Betul cakap ain sesiapa yg tak pergi akan rugi. Haa sapa yg tak prgi tu memang korang rugi oh. Best sangat sangat. Harap-harap pihak sekolah dapat buat lagi kem macam ni. The best :) Memang tak lupakan :) Okay thats all for Kem ibadah. 

Second nak cerita pasal hari jumaat tu. Memang Dyla and family nasib malang. Firstly dompet Dyla hilang. Grandpa jam hilang. My mom nak balik serendah train takde. My uncle nak balik ipoh jalan jam sebab accident and lastly my grandparents house kena masuk ular. See memang malang ern nasib kitaorang hari jumaat tu. Yg paling menyedihkan dompet Dyla. Where my dompet! Give it to me! I begging you! Arghh dalam tu ada IC,gambar Dyla dgn Izrul and and paling sedih lagi cincin yang Dyla belikan untuk Izrul sekali. Sepasang. Cincin tu dah hilang. Dia pun sama cincin dia pun hilang. Argghh damn shit! Sedihnya :'( Sampai je rumah dengan muka seposen. Sedih nak babi ouh :'( Nak cincin tu balik. Haaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa :'((((((
Bodohlah aku ni! Tulah simpan lagi dompet tu merata-rata *padahal dalam pocket Hmm macam mana boleh hilang? Orang amik? Tercicir? Argghhh nak dompet aku balik woi >.< Hmm terpaksalah buat IC baru. Hmm dala kena bayar. Kesian grandpa Dyla. Hmm :'( Dahla. Hmm

Lastly nak cerita pasal hubungan Dyla dgn Izrul. Ehemehem sakit tekak pulak. Mehh nak cerita ni. Now we have been married for 1 year, 4 month, 2 weeks and 2 days. Yeah so long we togther right :) Be jealous okay mwahaha xD Harapan Dyla kali ni ialah nak happy even after dgn dia,semoga hubungan kitaorang berkekalan sampai bila-bila. Tapi tapi hm mana tak. Bila kitaorang dah happy gila-gila smua esok-esok mesti gaduh balik. Eh asal eh macam tu sekali? Pleaselah Dyla nak hidup happy dengan dia. Dulu sampai sekarang tak habis-habis gaduh bagai anjing dan kucing. Haa :( Actually Dyla dah penat sangat nak gaduh ni. Bila dah happy haa amik senyum sampai ke telinga,tak ingat apa-apa dah. Senyum sentiasa. Hubungan kita orang ni sekejap gaduh,sekejap happy. Bila nak penyudahnya kalau mcm tu. Harap lepas ni happy sampai bila-bila. But but but today not great a day for me :'( Sebab ada something wrong like before this. Ya memang salah Dyla jugak. Bila kitaorang otp bila dah cakap smua a few minutes mesti dyla diam mcm orang bisu. Yg dia byk cakap. Mesti dia naik nyirap,bosan dengan dyla ern. Ya memang padan dengan muka aku. Padan dengan muka kau dyla. Tula yg kau tk byk ckap sape suruh :'(  Ya allah kesedihan Dyla sekarang hanya allah je yang tahu betapa sedihnya. Dia hantar message and ada part yang menyedihkan Dyla sangat-sangat. Rasa sedih,terluka arghh semuanya ada. Awak sampai hati ern cakap kita mcm tu. Selama kita dengan awak kita tak pernah ckap yg kita menyirap dgn awak or perangai awak smua. Tapi awak  :'( Hnya mampu menitiskan air mata je. Awak cakap taknak tengok kita titiskan air walaupun sedikit tapi awak dah buat kita nangis tau sekarang. Awak tak sedar ke yg awak hantar tu buat kita lebih sedih,sakit hati,terluka. Tak fikir ke semua ni? Yes now i know..I'm not good enought for you. Not perfect for you right. I'm starnger. Am i right? Selama awak dengan kita..awak dapat sakit hati je ern. Happy pun hanya sementarakan. Betul tak awak? Betul tak? Yes I'm not good person for you. Always make your day mad right? Ahaha yeah :'( Takpelah memang betul apa awak cakap tu. Kita memang bukan yang terbaik untuk awak, Kita terima apa awak cakap dekat kita. Ya memang agak sedih tapi nak buat macam mana. Hmm dala :'( Sedihnya dengan life sekarang. Hmm :'(

Cukuplah sampai sini je. Tengah sedih nak mampos ni, Hmm thats all for today. Bye xD

Selasa, 3 Julai 2012

Ehem Ehem

Assalamualaikum and hello you all xD Before that i just want ask to you guys,are you fine? Me? So far so good. Allhamdullilah everythng gonna be okay. Hubungan Eyla dgn Izrul semakin lama semakin baik. Terima kasih ya allah sebab kau telah mendengar doa aku agar hubungan aku dapat di baik pulihkan daripada sebelum ni. 

Today nak share sikit ni haa about my friends,babyboo and study. Ehem ehem aduhh seriously tengah lapar ni :( Dah back to story. Firstly nak story story pasal kawan kita and like my sis. Hmm dia tadi dekat sekolah murung je them tetiba mengamuk. I dont know what happen dgn dia. Maybe pasal family tu. Sabar weh. Hidup ni kena teruskan. Must go on tak kisah kau tengah ada problem or tak. Alin listen to me even kau jahat mana,seburuk mana kau adalah kawan and kakak aku yang aku sayang  and aku ada. Hanya kau,mazlieyana,izrul and parents aku. Aku sayang korang semua. Alin kalau kau tengah ada masalah luah je dekat aku or maz. Bila-bila masa je aku akan dengar cerita kau tak kira sedih or happy. Aku tak sukalah kau mcm ni weh. Tadi bila aku call kau tengok-tengok kau nangis. Kau jangan tipu aku yang kau okay je. Aku dapat rasakan kau tengah tak okay. Babe,kita dah macam adik-beradik and stop nak tipu aku or sembunyikan apa-apa dari aku. Aku sayang kau alin. Stop being like that weh. Hidup jangan terlalu stress mesti cool. Please weh aku mohon even kau ada masalah tolong cerita dekat aku. Maybe aku boleh tolong kau dengan apa yang aku mampu. Aku mampu aku try tolong,kalau tak aku just nasihat dekat kau. Anytime kau boleh call aku je weh. Aku akan ada kalau kau tengah sedih. Aku cuma risau je pasal kau. Aku takut kau buat benda bodoh yang tak masuk akal. Dont do stupid okay. 

Second about babyboo kita Izrul. Ehemehem before this kita nak minta maaf dekat awak kalau kita ada buat salah dengan tidak sengaja,melukankan perasaan dan hati awak tanpa kita sedari. Awak sejahat mana awak,seburuk mana awak,senakal mana awak kita akan tetap sayang awak. Kita takkan putus putus nak awak tahu yang kita sayang and cintakan awak. Kita dah buat perjanjian right. So we should not broke our promise and should follow our promise. Kita memng sayangkan awak sangat-sangat and please dont leave me again :( Awak ehem pleaselah maafkan kita. Kita tahu selama ni kita banyak buat salah dekat awak. Kalau kita buat salah tak maksud kita naks sangat buat. Sometimes kita selalu cakap dekat diri kita *Eyla kau kena berubah. Kau nak kekalkan hubungan kau dengan dia? So you should changes with yourself. Buatlah dia happy. Selama dia masih hidup and kau masih hidup gunakanlah masa yang ada dengan menggembirakan seseorang yang kau sayang jangan sampai tiba masa dorang dah tinggalkan kau baru terhegeh-hegeh nak nangis,nak menyesal semua. Takpe hidup ni macam-macam dugaan yang kita kena lalui tak kira senang atau susah. Patut bersyukur dengan apa yang kau ada. So kau kena selalu mengalah and jangan sampai izrul tnggalkan kau suatu hari nanti dengan sikap ego kau tu. Stop eyla. Ubahlah perangai tu Eyla. Kau sayang Izrul en? So bagi dia kebahagiaan selama dia masih hidup. Jagalah dia macam kau jaga diri kau Eyla. Terimalah dia seadanya even ada perkara yang tak boleh lupa and agak sakitkan kau. Lupakan segala benda yang lepas-lepas. BERI DIA KEBAHAGIAAN BUKAN MENYAKITKAN!* Haa tulah yg Eyla selalu cakap dekat diri Eyla sendiri. Sayang now kita nak awak happy je sebelum kita pergi buat selama-lamanya or awak akan pergi selama-lamanya. Ya memang susah untuk terima takdir ni tapi nak buat mcm mana allah yang tentukan segalanya. Hidup dan mati hanya allah je yg menentukan. Izrul i'ii never let you go. You make me crazy of you baby. I love you like a thousand year. I love you so muchh baby :* 

Lastly huh study study :3 Saya adalah mangsa PMR tahun ni. Oh man! Trial tak lama lagi august 1 2012 beb :< Seriously tak ready lagi oh nak hadapi ni semua. Baik mati cepat *amboi haha sesak nafas bila cikgu cakap TRIAL TAK LAMA LAGI :( Cikgu stoplah okay and saya tahu trial tak lama lagi so yeah! Dalam kelas Eyla selalu tk boleh nak focus. Ishh tak tahu kenapa oh. Woi cik kak focus on studylah. Jangan dok pikik pakwe je. Hihi *sangatt. Eyla janji Eyla nak belajar rajin-rajin untuk gembirakan family and him dengan PMR. Insyallah do the best Eyla and wish me luck okay for PMR. Hihi :3 

Okay i've to go now. Tak tahu nak post apa lagi. So thats all for today. Hihi byebye,assalamualaikum :)

Ahad, 1 Julai 2012

Hope July its become good after this. Make my life better ♥


Assalamualaikum and hello world :D Emm emm kita tak sihat ni. Sakit kaki and peha. Pasal masuk sukan haa amik kau terus pitam and jatuh. Maklumlam terlampau semangat sampai terlupa nak pnskn bdan :( Sedih jap -___- Okay today is July 1 2012. Oh man! Dont believe it! Untill now Eyla boleh berdiri,boleh buka mata and boleh bernafas sampai sekarang. Terima kasih allah sebab sampai sekarang Eyla masih hidup di alam ini. Alam yang penuh dengan kehijaun,haiwan,sekeliling dengan manusia yang pelbagai negara dan bangsa. Haa baru teringat TRIAL PMR :O tidak lama lagi akan berlangsung. August 1 2012. Memang cepat and yang paling tak sabar nak puasa. Yay! Ramadhan will come back again. Alhamdullilah :') Hope July will good more than June. Amin :) Hope my life will better than this. July? Huh actually Eyla ada harapan. Eyla nak berubah. Eyla dah terbuka hati nak berubah dengan segalanya. Setiap manusia ada keinginan untuk berubah dengan segalanya. Ingin menebus kesalahan. Manusia ada hati yang suci. Suci untuk menjadi manusia yang berguna dan selalu ingat dengan tuhannya. Yeah,like me. Hati Eyla dah terbuka untuk berubah supaya jadi umat yang soleh,anak yang berguna dan pelajar yang berwibawa. Cehh :$ Start now on Eyla nak focus dengan perubahan and pelajaran Eyla. Eyla nak yakinkan dengan semua orang yang Eyla boleh and bijak. Alolo :) Hihi tak salahkan kalau Eyla cakap mcm tu. Hmm oh pejam celik raya then PMRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRR -___- Alaa baru nak enjoy tapi enjoy buku kena ingat and selalu study sebab tak lama lagi PMR. Okay tengah takut ni :3  Hope life Eyla more happy like before this.

Bf? Husband? Haa mana dia? Where? Where him? Haa dapat pun..Dia ada ni haa. Dalam hati kitalah :D Hikhik sobsob untill now kita dengan dia lagi even dia ni suka sangat sakat kita lebih lebih sampai kita nangis.  Jumaat dengan sabtu malam Eyla nangis pasal sakat dia tu. Firstly, ingatkan dia betul-betul ape dia cakap tu finally semalam last sakat kita haa dia bagitahu semuanya. That time kita tengah nangis oh. Mananya tak Eyla ni sensitive sikit and dia pun tahu tu. Tpi degil eee nak jugak sakat. Cubit kang baru tahu oh nasib Eyla sayang dia :D Tgh nangis then dia pujuk kita. Auuwhh sweetnya. Dia pujuk kita sampai kita gelak semua. Lepas tu dah okay semua dia suruh kita sakat dia cakap *minta break skrg* kita pun mintak lepas tu dia ajok balik apa yg kita cakap dekat dia. See ngadakan. Dala ajok kita eee geramnya dengan dia ni. Takpe tnggu kita jumpa haa kita cubit cubitttttttttttttttttttttttttt awak. Haa padan muka tula sakat kita lagi. Hihi apapun kita memang happy dah sebab kita dah boleh gurau dgn dia,gelak2 hihi. So sweet :') Kita nak jaga relay kita ni baik-baik. Kita nak dia hidup dengan kita. Hihi harap ada jodoh demgan dia. Kita nak sehidup semati dengan dia :') All of things is greates even we will stay together forever. I never let you go baby. Never! You is mine and i'm yours. Hihi Me love you so much. We perfect two sayang. Mwahmwah :*

For my family and friends,you guys is my lovely family and friends i have. You is my everything like my husband actually. I never found husband,family and friends like you. Never! Hikhik Eyla bersyukur sangat sebab orang yang Eyla sayang telah keliling dalam hidup Eyla. Hope benda yang lepas sebagai pengajaran buat kita. Now just new life. Apa yg terjadi or dugaan yg Eyla telah tempuhi selama ni anggap pengajaran buat Eyla. July please dont let me down. Always happy with smile. June goodbye. I hate you! Banyak masalah yang aku kena hadapi! Thats all for today. So hope July can make me happy always and takde masalah yang Eyla kena tempuhi. Huh -___-

Next time Eyla story story lagi okay. So tata :)

Khamis, 28 Jun 2012

Sobsob :'(

Assalamualaikum and salam sejahtera semuanya :) Cehh hihi ehem ehem k ni baru balik sekolah. Tak mndi lagi eee bucuknya kita ni :3 Haha trololo dahdah stop merepek. K dalam mnggu ni sekolah dyla sibuk dengan sukan. Grr :/ Back to story. Actually nak share rndu kita ni. Dalam bape harini dekat sekolah tak tenang oh. I dont know why :( Gelisah pulak tu ishh apo kebenor dia ni bhaha xD Ehemehem kita mengaku yang kita tengah rindu dia ni. Even always texting,otp tpi haih tak terubat rindu dyla dekat dia :'(

Ya allah rindunya dekat dia. Agaknya dia tgh buat apalah tu. Ehem sayang focus your spm okay. This year awak spm ern so do the best. Dupdap tak lama lagi trial for pmr err :/  K sambung balik. Semalam dahlah gaduh dengan dia. Pasal bnda kecik je tapi dyla suka besar2 kan. Mananya tak marah dah dia ckap nk gayut dengan kita then nak luahkan rasa syg and cinta dia dekat kita. Bila nak call dia ckap jgn call haa naik angin satu badanlah! Sayang sorry okay sebab kita marah awak :( Kita semalam takde mood. Tetiba je hmm :(

Awak bila nak jumpa? Bila nak date? Bila nak gurau? Bila argghh banyaklah :(  Most important nak usik dia,nak cubit dia hihi :P Hmm kita rindu dengan semuanya. Ehh awak pejam celik pejam celik kita dah 1 years 4 month ern. Ya allah sungguh tak percaya :') Awak kita sayang sangat dengan relay kita ni. Please never broke our promise okay. I believe you. Even awak ni suka sangat sakat kita sampai nangis awak tetap dekat hati kita. Awaklah terpampang dekat hati kita. Bersyukur sangat dapat awak tau. Selalu buat kita senyum,happy dengan hari hari kita. Hihi i love you shooooo much :*

Sayang awak tahu tak kita rindu sangat dekat awak :( Rindu setengah mati :( Hmm tak rindu kita ke? Rindu awuuwhhh :') Haha stop merepek :/ Awak awak awak jangan lari dari kita. Jangan pernah kau nak tinggalkan aku. Aku sayang kau buncit :) Hihi awak hihi kita suka awak :) Awak kita tak sabar nk jumpa awak. Harap kita dapat jumpalah ern. Sedih sekejap :( Awak ishhh kenapa suka sangat sakat kita? Tahu tak awak sakat kita smpai kita nangis tau. Eeee jahat awak ern :P Awak kita nak kiss ni muuuaaahhh :* kiss kita balik please hahha :P

Hmm even kita jauh hati kita tetap dekatkannnnnnnnnn :'D Awak remember this okay. Ape pun terjadi kita sayang sangat dekat awak. Tak kira ape pun yg berlaku kita sayang awak tau :* Awaklah segala-galanya. You were my everything sayang. I never let you go hihi jangan harappppppp :P Padan muka. Skrg awak dalam gengaman kita ni. Kita gengam awak kuat2 eee jahatkan kita. Jahat sikit je,tak banyak pun :D Hihi..me lapchiuuu mwaamwaa :D

Okay dah rasanya. Thats all for today, Hihi tata :D

Sabtu, 23 Jun 2012

HAPPY ANNIRVERSARY ♥


Assalamualaikum and hey semuanya :) Good morning everbody. Okay today auuwwhhh pejam celik pejam celik dah June 23 2012. Tarikh tu sangat bermkna buat Eyla. Tarikh tu jugak married Eyla dengan dia. So now we still together been 1 year 4 month. Now kitaorang dah 1 year 4 month. Oh my! Seriously tak sangkakan. Nak tahu tak semalam dia wish anniversary tu. Hikhik sayang awak. Sayang sekali ingat nak kita nak wish dulu tapi kedit ni mcm banggang. Tak topap lagi. Dah masuk seminggu tk topap :(  Sedih sangat sebab tak dapat nak wish :'( Ehem ehem nak tahu tak dia hantar apa? okay jap -.-

Salam. Happy anniversary for 1 year and 4 month. 1 year and 4 month my love was perfectly belongs to you. Iloveyousomuch! umuuah! papa.


Tu yang dia hantar. Sikit je ern. Ish kedekut ayat betul. Semalam Eyla sedih tau. Bila Eyla dengar lagu ni tetiba nangis. Sebab teringat Eyla dengan dia dulu. Sambil terbayangkan. Then bila Eyla tengah nangis ada satu message then dia rupanya. Lagilah Eyla nangis :( Terharu sangat sebab dia ingat lagi. Ingatkan dah tak ingat kita and tarikh tu. Sayang kita boleh wish dekat sini je. Kalau nak tunggu kita topap 3 tahun lagi baru topap :3

To my lovely husband-Happy anniversary for 1 year 4 month. My heart belongs to you sayang. You too perfectly to me. You the one for me and I'm still yours. So dont worry okay. Even kita sekarang banyak gaduh,jarang call and text tapi hati kita tetap selalu dekat. Even awak layan kita mcm T-T kita tak kisah. Whenever its is iloveyousomuch. I really need you in my life. No matter what i have to do
 You're my angle,soul,love,sweetheart,husband and everything. Iloveyousomuch muhammad izrul sukry. Muuaahhh :*


Tu wish mama dkat papa. Tak seberapa pun. Kita sayang sangat dekat buncit kita ni. Kita sayang dia sangat sangat more than myself. I love you boo :* Sobsob taktahu nak cakap apa ni. Sebab terlampau sedih sangat. Mananya tak Eyla rindu sangat dekat dia. Nak dengar suara dia,gelak dia,cakap iloveyou,kiss and everything. Miss a lot :( Wanna cry :'( Hmm be strong Eyla. Hmm okaylay. Thats all for today. Tata :)

Isnin, 11 Jun 2012

Miss our date:(

Hello and assalamualaikum w.b.t guys :) Kita nak share sikit ni haa tetiba rindu time kita dgn dia. Nak tahu kita rindu yg mana? Okay kejop ye -__-


Haa dah nampak ern? Time ni yang Eyla rindu sangat sangat. I dont know why. When i look at this picture i want cry :'( I dont know what wrong :/ Bila tengok balik hee rasa kelakar,sweet pun ada. See see sweetkan? Kau ada? Takde ern hikhik ;) Ya dari gambar ni Eyla betul betul happy kalau dengan dia tak kira apa pun yg terjadi. Eyla sayang sangat sangat dekat laki ni. Hihi sorry paa :) You know me saja nak gurau gurau hehe. Cuba tengok sapa yg comel? Confirm kita,yang comot dia hihi no no kitaorang memang comel and sweet je hihi :D Ehh sayang awak comot :P Padan muka -.- Okay dia nilah segala-gala bagi Eyla tak kira apa pun to me he is my everything in the world. Cehh :$ Sayang ya kita rindu time ni and sememangnya kita rindu awak. Seriously i damn miss you so much! Arghh why we so far? Tak nak jauh nak sentiasa dekat dengan awak. Paa seriously apa yang mama cerita ni semua ni memang dari hati mama. Mama betul betul ikhlas ni sebab ya you were my everything to me. I love you ilove you i love you izrul! Walaupun kita jauh hati kita tetap dekat,always dekatkan :D Haa nak tahu something tak sayang? Ada orng cakap kita ni sehati sejiwa tapi hihi memang betul pun,kita ni kembar sebab ya muka sama,mata sama..see your eyes now! Big and small right. Macam kita :D Eh bangganya aky ni..hihi mesti bangga okay. Sayang listen to me and always remember what i want just say now! Look here. Kita nak bagi ayat ni dekat awak. Remember okay :)


Do you know how big is the sky? Do you know where the end of the sky? No one knows including me. What I'm trying to say is...I love you as big as much as the sky. You showed how much you cares about me,and also how much you loving me. I fall for you. Love without boundries. I want you to be my lover or husband no matter what happen. I'm afraid to lose you anymore. I LOVE YOU AS BIG AS THE SKY WHERE THERE IS NO ENDING. I'm telling the truth. I love you till the end world or my last breath baby :*  

Trust me what I've said just now was totally from my sincere heart and it just for you my darling. Seriously mama betul betul sayangkan papa more than myself sayang. Believe me. I love you soooooooo much my dear comot.;) What I'm telling now is truth sayang tak tipu and tak main main. Kita harap awak boleh pegang janji awak and kita pun mcm tu. Dont worry okay :) You is my mine and I'm yours. Nobody cant tke me with you. Kita sayang teddy,buncit,boroi,monyet comot kita. Kita terima awak seadanya. I love you so much okay. Argghh damn you are my everything! Please jangan buat hal. Kata nak start new life and story right so follow janji kita and ingat pesan kak nana. Nak happy je right? Ya no more fight okay. Love yaa ;)

Hmm tetiba sedih ni. Aduh kenapa ni :/ Hmm i miss you so much! Argghh miss you teddy! Mana buncit oh? Hilang? Culik? Hmm daripada tadi mok tunggu je buncit tau. Hmm tkpela I'ii understand :( Remember I always loving you. Always. You always is my heart. Tak tipu okay :) You is my forever husband and we always forever. Trust and believe it okay buncit :) Sayanggggggggggggggggg buncit kita ni. Muaahhh :* :'(

Okay thats all for today. Actually Eyla betul betul dah bahagia dengan dia and harap jangan sesiapa yang berani merosakkan kebahagiaan kita orang. Kalau tak haa adalah hadiahnya! Ishh benci orang mcm tu merampas kebahagiaan orang -___- Okay tata :)



Ahad, 10 Jun 2012

June 10,2010 ♥

Hello and assalamualaikum Malaysia hihi :) Okay Eyla nak story sikit pasal harini. Actually hee happynya. Dapat jumpa dia tapi tapi hmm yg sedih tak dpat snap gmbr together :( Nak nangis jap -__- Ishhh geramnyala tapi tak apa sabar. Harini Eyla ikut dia and his family pergi wedding kluarga duh mcm mana nak ckp ehh sepupu dia punya kawan wedding haa mcm tulah katakan. First Eyla ya senyap je sampai wedding tu. Yelah Eyla cuma malu sikitlah mananya tak pergi wedding pakai sluar ish terpaksa buat muka tebal :/ Nevermindla pasal tu. After dah makan tu pergi rmah family arwah izrul punya sepupu kak nana pnya bf kat area tmpat wedding tula. Sampai je sana diam then duduk duduk lepak kat luar rumah jap dengan Izrul. Borak settlekan problem. Yeah ada problem lagi :/ Gaduh kejap dgn dia then Izrul sruh kak Nana advice kat Eyla. So kak Nana pun tanyala apa problem kitaorang,advice and story pasal dengan time dia dgn arwah. Ya allah dengar je story kak Nana sumpah sedih nak nangis pun ada. Tgah story tu Eyla sempat jugak terbayang kalau bnda mcm tu terjadi kat Eyla allah menyesal tak sudah. Memang best,terharu jugak cerita kak Nana. Sedihnya :/ Baru first time Allah memang sedihla Eyla cakap. Haa cannot story apa yg sedih. Kang Eyla yg nangis pulak. Sudah haha actually Eyla memang cepat tersentuh dengan cerita macam ni. Haih :/ After dah advice and dengar story kak Nana then Izrul dtg and kak Nana pun masuk nak solat. So lepak dengan dia. Dia cakap Eyla diam je sebab tengah terbayangkan. Pehh sedihnya :'( Eyla pun haa memang kat situ jugak Eyla menyesal sebab asyik buat hal ,selalu buat Izrul marah sedih smua so now on Eyla nak start new life dgn dia. No more fight,kalau kitaorang gaduh memang lambat nak baik. So now Eyla nak start new life dengan happy and nak jadikan hubungan kitaorang ni berkekalan and nak something new before this. Before this asyik gaduh je so ya lepas ni tak nak gaduh sebab dah penat sangat gaduh dengan dia. Eyla pun ya cakaplah dengan dia. Lepastu boleh pulak gurau tu ish sabar jela haa Eyla apa lagi tangan dah gatal cubitlah hikhik sorry sayang sebab org cubit sampai merah. Lah tu cubit manja je hihi :D Lepas dah duduk tu jalan jalan jap dekat area situ. Grr memang penat. Bukan naik kereta tapi jalan kaki saja nak exercise bagi kurus sikit. Jalan jalan dgn dia hehe sempat gurau lagi tu. Hihi memang happy dengan dia. Best gurau dengan dia ni. Hihi buncit kita sayang buncit tau :* Ingat k apa yang kita talk please jngan buat hal and kita pun macam tu. Kalau berbalas sampai ke sudah tak habis habis balas ni buncit ish cubit kang :P Jangan marah kita panggil awak BUNCIT sebab hang tu memang buncit ish perasan dia kurus. Ehh kita lagi kurus tau :P Ssshhhh jangan jealous okay :P Whenever its is mama happy sangat dengan papa,kak Nana,adik kak Nana. Haa buncit ingat okay apa yang kak Nana dah talk dengan buncit and kita pun akan ingat and ya kalau buncit tak percaya sudah apa yang kita cakap. Now kita betul betul menyesal sangat sebab kita argghh takut buncit dah pergi and tak dpat nak happy ya allah sumpah nak nangis bila teringat apa yang kaka nana cakap tadi. To kak nana thank you so much for today and advice dekat Eyla and Izrul. Kalau dia gedik buat hal haa super kita ada is kak Nana. Hihi :) Izrul actually kita nak dengan awak je. Macam ntahla kita nak je dekat dengan awak sebab takut tak sempat one day kita jumpa. Macam ada makna je tu :'( Arghh do think negative. Akhirnya ya kita terpisah tapi hati tak terpisah sebab kat hati kit cuma ada awak je sayang. I love you so much papa! Muuahhh :* Apa pun happy tau harini. Hihi haa okayla thats all for today. So tata :)

P/s Muhammad Izrul Sukry woi buncit hikhik kita happy tau dengan awak harini even ada problem. Lastly harap dah selesai and please jangan ungkit kisah dulu. Sebab kita akan gaduh lgi. Enough kita dah letih nak gaduh dah. Harap lepas apa yang kak nana dah advice hubungan kita lebih wow happy ending je okay sayang. Kalau ada problem please talk slowly. Kita janji dengan awak dengan nama allah kita akan berubah and takkan pernah mungkir janji okay. Believe me sayang :( I LOVE YOU SO MUCH! :* And thanks for all today. Happy :)

Sabtu, 9 Jun 2012

Sorry :'(


Hello I come back again :'( Yeah today my feeling like err just crying. Eyla dah buat salah and Eyla tak boleh terima ni semua. Wak, I'm so sorry what I'ii done to you. I know my fault again,again and again right. How much you will forgive me? I think so many forgive to you. Eishh pahal aku ni degil sangat! Sayang please I'm so sorry. Takde niat pun nak buat balik macam tu dekat awak. Ya now kita betul betul nampak how much you love me? How much you care about me :') Ya kita buta but now I can see all of things what you love me,care me. Banyak right. Cuma ya Eyla ni je yang degil sebab percayakan orang sangat. But sometimes Eyla kekadang percaya jugak. Ha  cano tu? Haik weird -__- Sayang please give me last change.PLEASE. I        
cant accept this you want to leave me. Please cannot. I cant leave you sayang sebab Eyla sayang dekat Izrul.
Please please please :'( Ya salah Eyla sebab terlalu ikutkan hati dan perasaan. Macam nilah jadinya. I need you right now :'( I need you sayang :'( Kita betul betul nak mintak maaf dekat awak sebab kita buat macam ni. See now kita dah gaduh sampai tk cntact dah. Ya allah :'( Kali ni je. I'ii promise after this we can happy ending,follow our promises. I promises to you. Eyla pegang kata kata Eyla ni. Even ramai tak suka mma dgn papa biarlah orang cakap mcm mcm sebab rasa sayang,cnta tak boleh pudar mcm tu. Ya maybe dorang dengki and anything kita tak payah dengar. Memang ramai orang tak suka mama dgn papa tpi ya ikut doranglah nak cakap apa. Nak buat fitnah itu ini terserah dorang. Dorang yang dapat dosa right. Alhamdulillah Eyla memang bersyukur tngok dia mcm ni. Berubah and now dia dah mula solat,dekatkan diri dgn allah. Paa,orng jnji orang akan berubah perangai dengan slow slow. Jadi mcm dulu balik. I'ii promises to you sayang. I love you so much no matter what happen :'( I love you one two three and more buncit. I love you,i love you and love you. You dont know how much me love you? I love you more than myself. Seriously..We're perfect two sayang. Like awan dgn lngit. Dorang still together no matter what. I miss you . I miss how you cared for me,how you always make my day,how you used to cheer me up, and how you make me feel that you love me. I miss everything that used to be. I MISS EVERYTHING SAYANG :'( When I stop to think about this? When I cant stop sad,not in mood? When I can happy? When? When all of things can stop? When and how? I'm not stronger girl mcm yg ppa fikirkan. Orang tak bleh tanggung kesedihan ni sorang sorang. I think Eyla dah macam hilang someone yang betul betul Eyla sayang,cinta. Eyla rasa mcm semua tu takde dah dengan Eyla. Eyla rasa Izrul betul betul dah tinggalkan Eyla. You gonna leave me! Eyla rasa mcm argghhh dont think negative :'( Seriously I;m not stronger girl. Nak hadapi macam ni. How you dare to do this to me! Seriously Eyla rasa Eyla dah hilang semuanya. Why me? Kenapa bnda mcm ni kena kat Eyla! Family pun dah mcm err cant explain. Eyla rasa Eyla dah hilang orang yang Eyla sayang. Kenapa hidup Eyla mcm ni? I just need you guys. Kawan kawan pun errr why :'( Sumpah sedih sangat sangat. Papa tak tahu apa yang org rasakan skrg. Arghh wanna cry :'(

Okay Eyla stop dekat sini. Insyaallah ada masa Eyla update lagi. Bye :'(

P/s To dear Izrul when you read this please contact me. I'm worried about you sayang. I miss you :'( Please dont leave me. Give me last change to change all of thing. I promises okay. I love you so muchh :*

Jumaat, 8 Jun 2012

Muhammad Izrul Sukry ♥

Hello! I come back. Hihi today Eyla nak story pasal someone special. Haa nak tahu eh jap :



Dah nampak ern? K dialah someone special tu. Dialah bf,husband cehh :$ hihi. He full name Muhammad Izrul Sukry Bin Mohamed Izman. He born on February 25 1995. He from kl. Haa nak tahu mana kita dapat? Cehh haha k kita kenal dia dari muka buku haa facebook apa lagi. Nak tahu macam mana kita boleh tersangkut dengan dia? K nak bagitahu ni. First chatting biasa je then dia mntak couple. So dengan muka tak malu Eyla accpet dia. Firstly tak ada perasaan pun dekat dia and dia pun. Kita orang couple february 23 2011. Haa tahun lepas beb hihi :$ Firstly Eyla tengok dia ni sweet,caring,penyayang,nakal and baik. First jumpa dekat area rumah Eyla. Ya allah Eyla memang segan and pemalu orangnya. Ye tak tipu. Talk pun simple simple je. Lahai malu kucing katakan. Couple dekat fesbuk then dia mntak number sbb snng contact so ya bagi. Memang best text dgn dia ni. Sweet gitu :') Then lama lama tu rasa sayang,cinta amboi dah ada dah. Dia pun macam tu. Ntah ntah jodoh hikhik :D So ya after couple married amboi :$ kau hado? Tak ada hihi. Actually dia ni mcm wow..Even ada gaduh semua tetap together. Ya Eyla sayang sangat dekat dia. Haa wak kita dah jujur and nak orang tahu yang kita sayang sangat dekat awak. Eyla tak nak sapa sapa dah. Sebab kita nak sehidup semati ni dengan awak macam awak katakan :') Please jangan buat hal lagi. Kalau awak buat hal awak tahukan apa akibatnya? Kita pun akan buat hal jugak :'( Actually kita tak nak buat hal dah. Sumpah kita memang taknak buat pape dah sebab kita tahu akibatnya. Ppa hihi i need you,i miss you and i love you so much :* Yeah i want and need you in my life. Please :'( Kita tak tahu nak cakap macam mana tapi kita betul betul nak awak yang dulu and nak hubungan yang dulu happy even after. Yeah dulu kita happy sangat. Memang tak boleh lupakam. Awaklah teddy kita,monyet kita,bangla kita,buncit kita and semuanya. Awak pun selalu cakap kita mok, and macam macam panggilan awak kan. Eeee cubit kat perut kang baru tahu. Sorry kalau kita pernah cubit awak sampai ada kesan hikhik sebab geram :/ Awak jujur kita nak awak. Hihi..Ingat janji kita and apa awak cakap dekat kita baru2 ni. Awak cakap kita bagi awak kebahagian,buat awak senyum,bersinar and macam macamkan awak cakap. Untill now kita ingat lagi apa awak cakap. Hee sayang awak cit :*

Thats all for today. Ya i love you so much. Khas untuk awak sayang. Buncit kita ni :D Hihi tata :)

Khamis, 7 Jun 2012

My beloved cousin ♥

Hello Malaysia cehh -.- haa Eyla nk share sikit pasal cousin Eyla. Yeah shooo kiut sangat tau. Oh jap ni gmbr dia --




Haa dah nampakkan? Tulah dia. He full name is Rayyan Rafiq Bin Tun Jaafar. He born on august 15,2011 and he from kl. Nak tahu dia macam mana? Budak ni comel,hensem,nakal,annoying and kelakar. Kalau dia ada haa riuh rendahlah rumah grandparents Eyla. Sometimes kalau Eyla pergi rumah dia mulalah pok pek dia tu and dia ni manja sikit. Kekadang ada dia Eyla kena jadi mangsa buli haha :D Actually dia ni memang Eyla sayang sangat. Memang dialah orang pertama Eyla sayang. Cousin yang lain hampeh. Dia ni sebenarnya bukan darah dging dalam keluarga Eyla. Dia hanya anak angkat kepada my uncle and wife dia yang first. Haa dalam keluarga Eyla macam aunty semua..yang paling Eyla sayang is ibu budak ni yang first. Now he dad dah kahwin lain after my aunty mom rayyan meninggal sebab ya hasrat dengki memang selalu ada. Kena buatan orang. Aunty Eyla meninggal January 1 2011. Yeah dah 1 years dia ke rahmatullah. Agar aunty Eyla dalam golongan yang baik. Amin :) Aunty Zie even aunty dah pergi meninggalkan kami dalam keluarga Eyla auntyla yang paling Eyla sayang. Aunty dah banyak tolong Eyla and mama Eyla. Sometimes kita orang sedih sangat kenapa aunty kena pergi. Ya allah sayangkan aunty right. Whenever its is aunty you are the best. The best aunty i ever had before this. Iloveyou aunty :* Ya memang sedih sebab err kena buatan orang. Back to story..Hihi :$ Rayyan akak sayang rayyan tau and please jangan buli akak,merayu ni haha :D Ya at the same time dia ni jugak penghibur bila Eyla tengah sedih,badmood. Diala yang hiburkan Eyla dengan lawak dia tu. Even dia ni kecik like me tapi wow he so good. Memang cepat pikap. Pasal fon,kartoon,ipad and anything dia memang wow memang power cehh gitu :) Family Eyla semua sayangkan dia and caring pasal dia. Kekadang dia ni lasak jugak haih maklum laki katakan. Haa dia ni kalau bawak keluar mesti and memang confirm 1 permainan mesti belikan untuk dia. Kat mana mana bawak dia keluar haa give me some game please. Mainan je then tak sampai bape hari dah jahanam. Tu jelah kerja dia. Jahanam je tahu. Kalau murah takpe ni tidok mencengkik darah. Haih budak sekarang tak mainlah mainan dekat pasar malam maybe haha -__- Kalau Eyla ada anak my gawd! Tak tahula dia nak apa. Harap dia tak macam rayyan amin cehh berangan jap haha :)

Okay. Stop sampai sini je. Thats all for today. Ape pun Rayyan akak sayang sangat dengan rayyan okay. Take note! Haha okayla tata guys and thank you for you all yang baca story Eyla ni semua. Thank you so much. Tata :)

Isnin, 4 Jun 2012

Sedih sangat sangat :'(

Hello! Ya today eyla jumpa ieqa and izrul sebab nak settle problem. Ya allah bila ieqa cerita semuanya gentle nak nangis. Nak marah pun tak ada guna sebab bukan salah ieqa tapi kau laki. Kau jangan nak mempergunakan perempuan macam tu. Kita orang ada perasaan and hati. Ingat perasaan kita orang ni apa,taik macam babi? Tak weh..Tak macam tu.

Kau tahu tak bila aku jumpa kau eee rasa nak tampar je sebab aku sedih weh. Kau tak tahu perasaan aku macam mana. Sumpah sedih sesangat,nak nangis tapi aku tahan. Sebab aku tak nak kau tengok aku sedih dah. Cukupla. Biarla aku sakit weh. Haa kau cakap tu ni..then siap buat muka,gelak ehh kau ingat kitaorang ni main main ke haa? Tak kitaorang tak macam kau yang takde perasaan. Tau tak! Tadi aku nak je jerit tau pasal aku dah geram and sakit hati sangat tapi aku sabar,tahan je semuanya. :'(

Weh dah stop cakap sayang,cinta sebab kau betul betul tak faham ern. Ya aku tahu kau nak balas dendam balik dekat aku ern sebab apa yang aku buat dekat last year kan. Tapi aku tak melebih mcm kau. Kau tau tak yang tu melebih weh. Kau tukar belit cerita. Kalau kau tak sayang,cinta aku leave me! Ingat aku suka share share ke? Tak weh sebab kau pun dah tahu aku tak suka.

Kau tahu tak bila kau cakap macam tu semuanya ya allah aku nak nangis weh. Tolongla jujur kali ni. Aku dah baca message kau dgn ieqa,kau ckap kau pilih dia,sayang dia hm macam macaml ya aku mengalah sebab aku tak nak sakit hati dah. Tak tahan sakit weh. Ni teruk dari kau jangkakan. Weh stoplah nak salahkan kita orang balik. Kau tak habis habis nak salahkan kitaorang. Pahal doh? -.-

Dala now aku dengan hidup aku,kau dengan hidup kau. I must to go now. Leaving you. Its is good for us supaya tak ada sakit ni semua. Ehemehem apa yang kau cakap dekat aku tadi dekat fon ya insyaallah aku ingat. Sorryla okay. Kau yang nak sangat macam ni. So ya kau kena ucap terima kasih. Bersyukurla okay. Lepas ni tak payah susah susah nak call aku,cari aku k. Aku dah taknak tengok muka kau lagi. 1 years 3 month. Tu tarikh aku dengan kau. Last weh. Oh today is june 4. Okay anniversary korang ern. K kau wish right? So dari situ aku tahu dh yang kau betul betul sayangkan ieqa,cinta ieqa. Dala i know me is not important to you right. K aku mengalahla.

Hope kau happy dengan life baru kau k. Thanks for everything izrul. Uuuu k'la. Ni je eyla nak story sebab tengah nangis ni so tak dapat nak cerita semua. So untuk harini. Hmm k tata :'(

Ahad, 3 Jun 2012

Miss them so much :(

Hello guys! Ehem ehem actually eyla rindu sangat sangat dengan kawan kawan eyla dekat sekola lama eyla and my school of cause,rindu cikgu sekali. Hmm nak jumpa sangat dengan dorang tapi bila? When i can meet you guys? I already miss them so much. Especially alin,ulfah,liyana,ema,qila and amirah. That guys is my bff. Oh my gawd! Rindu korang weh. Haa nak tahu sape ern? Jap

                                                                         Ulfah

                                                                    Alin

Haa nampak ern? Eyla dapat gambar 2 ni je yang lain tak dapat di kesan. Dorang ni eyla kenal since form 1. Then pertengahan bila tah group kita orang berpecah. Lahai maklumla ada kutuk mengutuk bagai. Bila eyla dengan dorang ya allah sumpah memang kitaorang ni kepala gila gila,memekak lagi lagi luar kelas,surau,kantin,luar sekolah. Haha bila teringat balik sumpah nak sedih,gelak pun ada. Sedih sebab eyla kena pindah and ya tak dapat nak huhahuha dengan dorang.

Weh korang ingat tak apa nama kumpulan kita? Haha HUGAHUGA :D Haha akula yang  reka dulu. Haha lawak ern nama geng kita orang. Haa eylala yang reka dulu sebab pernah sekali eyla tak habis HUGAHUGA sambil pegang kayu. Maklum gatal nak jadi orang asli HAHA :D Ya this is me yang funny,sporting,gila gila sikit. Hikhik :D Everyday dengan dorang memang best. Masuk sekola pun sama sama,then muka kita je yang masuk lambat lepas tu kena berdiri haih maklum KITA FAMOUS haha -.-

Haha aku ingat lagi time kita berkumpul dalam kelas macam mesyuarat katakan padahal semabng kosong. Aku ingat lagi aku,amira and liyana..Nak tahu apa? Haha kita orang mengumpat cikgu. Then tak pasal pasal kena marah haha. Haa yang paling aku ingat..aku duduk belakang sekali and korang duduk depan. Haha liyana and amirah bila aku borak dengan korang akula mulut becok,memekak then yang kena bukan aku tapi korang berdua haha..kesian aku tengok korang. Bila aku dengan korang,bising dekat belakang mesti korang yang kena berdiri or kena marah padahal aku yang bising bukan korang. Well me mulut becok haha :P

Weh aku rasa banyak kenangan kita ern. Aku jatuh dekat longkang eh boleh dikatakan memang banyak tapi yang aku ingat pasal jatuh longkang tu je. Memang lawak. Then korang ingat tak ada exbf aku syafiq haha i think ada budak dengki dengan aku sampai kasut aku jatuh ada dkat longkang tempat budak laki letak kasut. Ya allah malunya tapi nasib baik hero aku datang bagi kasut haha sumpah time tu sweet sangat doh sampai korang and geng syafiq memekak haih sweetnya. Duhduh dahdah..hee weh bila nak jumpa? Rindu sangat dengan korang.

Liyana.dulu aku jahat ern. Yelah aku selalu usik kau,geletek kau then kau ni kuat melatah haha. Aku ingat lagi suara kambing kau. Ya allah memang sebiji weh..kelakar doh kau. Anak norsham woi haha :D Amira? Haa eyla suka sangat kacau dia ni jugak. And eyla suka panggil dia anak romadza. Actually ada jugak lagu ernn untuk ayah kau. Lagu lady gaga haha :D RARARAA RAMA RAMA ZAZAZA ANAK ROMADZA :P Hehe janganla marah aku ehh. Saja nak ingat balik hehe.

Korang ingat tak cikgu kelas kita. Jap cikgu apa eh? Aduh lupa pulak. Haa eyla,liyana and amirah suka sangat buat guru kelas kitaorang marah. Kalau dia marah haa amik kau. Then kitaorang suka sangat kutuk guru kelas kitaorang hihi comel je perangai kitaorang ;) Weh ingat tak dia pernah mengamuk sampai nak balik kerusi ahah tu sebab cikgu marah dekat sape tah aku pun tak ingat :/ Weh pahal cikgu ni masuk je kelas kita mesti memekak ern? Bila diam pun dia still nak memekak. Maklumla cikgu ern..sapa yang tak marah sebab asyik bising je hihi ;)

Haa actually banyak lagi memory tapi haih tak sanggup nak cerita semua. Takut sedih pulak. So this half story eyla. Ape pun you guys is the best friends. Aku sayang korang doh. Sayang sangat sangat. Nak je pindah balik tapi arghh tak nak sebab ehem secret. Menyakitkan hti je. So thats all for today. Tunggu entry eyla yang seterusnya. Hee tata ;)

Sabtu, 2 Jun 2012

Hancur semuanya and patah seribu

Hey. Ehem nak story ni pasal perasan,hati eyla sekarang ni. Ya allah sumpah sedih sangat sangat. Eyla memang tak percaya. Now bulan jun so ingatkan eyla happy dengan dia and teruskan hubungan but now i cant. Its over! Ya allah kenapa dugaan macam ni yang aku kena hadapi? Why me? Aku hanya perempuan yang mempunyai hati dan perasaan. Sometimes tak ada sapa yang boleh jaga hati eyla. Eyla hanya perempuan yang biasa yang di cipta oleh tuhan.

Ya allah tolongla kuatkan aku untuk bertahan semua ni. Tolongla aku kuatkan kekuatan aku ni untuk hadapi semua ni. Ya allah sumpah sedih :'( Kenapa buat kita macam ni? Apa salah kita? Kalau kita ada buat salah maafkanla kita. Manusia sering berbuat kesilapan dan hanya mampu berkata 'maaf'. So ya eyla nak mintak maaf. Tapi kita tak boleh terima semua ni.

Awak kita cuma nak ikhlasan dari hati awak untuk terima kita seadanya. Bukannya dengan macam ni. Dengan tipu semua. Awak tahu tak perasaan kita macam mana sekarang? Hancur wak. Tengah patah seribu ni. Kita percaya sangat sangat yang awak boleh pegang janji,berubah,tak tipu but arrghh tak wak. Awak dah buat kita sedih,nangis,hancur,tak percaya cakap awak dah. Awak tahu tak? Awak yang paksa jadi macam ni. Bila kita tahu semua rahsia awak ya allah hanya allah je yang tahu macam mana perasaan kita.

Awak tahu tak kita nangis pasal siapa? Pasal awak. Sebab kita sayang sangat dekat awak. Sebab kita berharap awakla orang pertama and terakhir yang kita sayang,cinta and everything just you,only you. But i cant understand. Why you want do this to me? Kita cuma nak bahagia dengan awak,semuanya dengan awak but now you hurting me. Tahu tak selama ni kita rasa sakit sangat bila awak tipu tapi kita diam sebab nak tengok sejauh mana awak tipu kita :'(

Awak kita rasa kita tak boleh kekal lama yang kita idamkan selama nikan. Ya i have let you go. Please go away from my life even kita sayang awak. Awak just remember that kita akan sayang awak,cinta awak bila awak betul betul berubah and stop lie to me. Sebab kita ingat apa yang awak nak dengan kita. Awak nak sehidup sematikan? So ya berubahla. Jangan permainkan perasaan wanita. Sebab wanita senang terluka. So ya me too. Terluka :'( Awak kita berharap yang awak lain dari yang lain. Tak kaki game,penipu tapi anggapan kita selama ni salah. Kita tak tahu kenapa kita selalu backup awak depan my mom,kawan kawan kita. Ya sebab sayang,cinta thats why kita nak backup awak.

Awak just 1 years 3 month I'm so happy. Seriously tak tipu even banyak dugaan kita hadapi. 1 years 3 month awak ajar kita bagaimana rasa cinta,sayang and everything. Awak memang baik. Awak caring pasal kita tapikan sekarang kita rasa macam ntahla..memang lain sangat. Sebab kita betul betul tengah terluka. Ya allah tolong aku untuk bersabar dengan semua ni :'( Awak kita betul sayangkan awak. Tolongla faham kita. Kita tak kuat nak terima semua ni dah. Ya allah :'(

Arghh i have to go now. I want cry now. It's so hurt to me. I'm not a doll you can use to play with. I have a heart and you just broke it. </3

Thats all for today. Tak tahan dah. Nak nangis balik. Okay then tata,goodnight :'(